2018-06-15 12:33:07• hírek • Bede Emőke

Tizennégy gyógyszerészeti asszisztens búcsúzott a Kölcseytől

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumtól legelőször a tizenkettedikesek, majd a nyolcadikosok búcsúztak el, s végre elérkezett a harmadéves gyógyszerészeti asszisztensek ideje is. 2018-ban 14-en mondtak búcsút az intézménynek.

A ballagási ünnepségre péntek délelőtt került sor. A végzősök, osztályfőnökeikkel az élen, énekszóval vonultak le a tanárai szobáig, ahol elbúcsúztak oktatóiktól. Ezt követően felvonultak a második emeleti díszterembe, ahol már több tucat büszke szülő, rokon és barát várt rájuk.
 

Miután elfoglalták helyüket a színpadon, a végzősökhöz legelőször Pataki Enikő igazgatónő szólt. Mint az intézmény vezetője rávilágított, ennek a ballagásnak abban áll a különlegessége, hogy nem útjukat kereső gyermekeket, hanem hivatásukra rátalált, fiatal felnőtteket bocsátanak útjukra. S talán nehéz volna ettől nemesebb és felelősségteljesebb hivatás választani, hiszen a képzésnek köszönhetően a 14 ballagó a legkiszolgáltatottabb embereken, a betegeken segíthet.
 

„Iskolánk, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nem csak tudást, hanem közösséget, erkölcsi tartást és hitet ad a diákoknak. Hitet és bizalmat. Ezzel feltarisznyázva engedünk el minden ballagót, a nyolcadikosoktól a posztliceális diákokig. Hiszünk bennetek, a belétek plántált tudás erejében, és bízunk bennetek, hogy mindezzel jól gazdálkodtok majd a magatok és szatmári közösségünk javára” –búcsúzott a taláros társaságtól Pataki Enikő.
 

Az igazgatótól a szót a másodévesek, majd a harmadévesek vették át. A búcsúbeszédek közös mezsgye mentén indultak el. Mindkét szószóló az idő rohanó voltát emelte ki, utalva ezzel a szempillantás alatt eltelt, emlékekkel teli három évre, melyek sorát barátságok szövődtek, igazi közösséggé kovácsolódtak össze.


Ezt követően a kiváló eredményeket elérő ballagókat díjazták. A csoportban hárman is voltak, akik 10-essel zárták ezt az évet, de a többiek eredménye sem marad el sokkal mögöttük, így az iskola igazán büszke lehet friss végzőseire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: